Підуст
Модератор: shurik
Підуст
Хлопці, ну дістала мене ця риба Скільки не виїду на Дністер на кленя, а підуст за 5 метрів від мене таке виробляє , що штани стають мокрі... І не маленька рибка, а пристойні екземпляри догори пузом виходять (щось швидко збирають з поверхні або-що...).
Прошу поради: підкажіть як її ловити на фідер або поплавок (мах,матч), якщо попід берегом велике каміння, а вона стоїть "у ньому" або за ним. Течія пристойна. Відпишіться, будь-ласка або дайте посилання...
Прошу поради: підкажіть як її ловити на фідер або поплавок (мах,матч), якщо попід берегом велике каміння, а вона стоїть "у ньому" або за ним. Течія пристойна. Відпишіться, будь-ласка або дайте посилання...
Кращий човен - зі шкури браконьєра, татуюваннями всередину.
Re: Підуст
))))Ось що я тобі пораджу,подивись фильм http://fileshare.in.ua/2875132Yurez писал(а):Хлопці, ну дістала мене ця риба Скільки не виїду на Дністер на кленя, а підуст за 5 метрів від мене таке виробляє , що штани стають мокрі... І не маленька рибка, а пристойні екземпляри догори пузом виходять (щось швидко збирають з поверхні або-що...).
Прошу поради: підкажіть як її ловити на фідер або поплавок (мах,матч), якщо попід берегом велике каміння, а вона стоїть "у ньому" або за ним. Течія пристойна. Відпишіться, будь-ласка або дайте посилання...
Я цю рибу дуже часто ловлю на Дністрі(м.Сороки).В нас він не погано бере на опариш.Краще всього там він бере на "гомновозіка" але це мабуть тільки в нас,тому що в Сороках каналізацію спукають в Дністер(((((
Последний раз редактировалось Mihasi83 28 окт 2009, 10:25, всего редактировалось 1 раз.
-
- Сообщения: 108
- Зарегистрирован: 17 окт 2009, 20:24
- Откуда: г.Винница
Re: Підуст
А де цей фільм узять?Mihasi83 писал(а): ))))Ось що я тобі пораджу,подивись фильм Rybalka.+Rybalka+na+reke+s+poplavkom+Cralusso.avi
Артеме, дякую!
Інформація, від тебе - обнадійлива (все ж таки ловиться).
Фільм нажаль не можу відкрити з вказаного тобою ресурсу...
Часом не знаєш де є ще?..
І, як матимеш час, може поділишся своїм способом його ловлі?..
Думаю, декілька чоловік, із цього форуму, скажуть тобі ВЕЛИКЕ СПАСИБІ
Інформація, від тебе - обнадійлива (все ж таки ловиться).
Фільм нажаль не можу відкрити з вказаного тобою ресурсу...
Часом не знаєш де є ще?..
І, як матимеш час, може поділишся своїм способом його ловлі?..
Думаю, декілька чоловік, із цього форуму, скажуть тобі ВЕЛИКЕ СПАСИБІ
Кращий човен - зі шкури браконьєра, татуюваннями всередину.
Юра, риба собою не представляє ніякої кулінарної цінності. Брюхо забите нафтою (все чорне). У нас в межах міста на р. Прут її ловлять двома способами
1) В проводку болонкою чи довгою махалкою з кормаком. Кормак вбивають на металевий шест, зайшовши по груди у воду, зверху кріплять проволку, щоб по ній йшла жилка. Найкраща насадка паралон (тролейбус ) або пінопласт. В кормак забивається 2-3 буханця хліба розрізаного навпіл. Таким чином за 2-3 год ловлять по 10-15 кг. Риба стайна.
2) Донкою за допомогою отакої кормушки. Оскільки течія сильна - вага десь 100+ грамм. В неї також тупо хліб, на гачки (кріпляться на коромисло) паралон (надійна насадка схожа на шматочки вимиваємого течією хліба) або пінопласт. ловиться, звичайно, і на опариша проте враховуючи кількість уклєйкі...
Як на мене, смачна тільки протушена години 4-5 з луком, морквою,... Іншими словами консерва
Звичайно попадається і на джиг, і на маньячки
1) В проводку болонкою чи довгою махалкою з кормаком. Кормак вбивають на металевий шест, зайшовши по груди у воду, зверху кріплять проволку, щоб по ній йшла жилка. Найкраща насадка паралон (тролейбус ) або пінопласт. В кормак забивається 2-3 буханця хліба розрізаного навпіл. Таким чином за 2-3 год ловлять по 10-15 кг. Риба стайна.
2) Донкою за допомогою отакої кормушки. Оскільки течія сильна - вага десь 100+ грамм. В неї також тупо хліб, на гачки (кріпляться на коромисло) паралон (надійна насадка схожа на шматочки вимиваємого течією хліба) або пінопласт. ловиться, звичайно, і на опариша проте враховуючи кількість уклєйкі...
Як на мене, смачна тільки протушена години 4-5 з луком, морквою,... Іншими словами консерва
Звичайно попадається і на джиг, і на маньячки
Женя, дякую!
Думаю твої рекомендації з приводу ловлі мені дуже підходять...
Дуже вже хочу попробувати підуста "поганяти" .
а от із приводу
І на воблер я в цьому році завалив десь на 2+ кг...
Думаю твої рекомендації з приводу ловлі мені дуже підходять...
Дуже вже хочу попробувати підуста "поганяти" .
а от із приводу
Згоден не повністю... Я рибу не їм взагалі, тому оцінити її кулінарну цінність не можу. А от сімейним моїм - подобається.Jeka писал(а):Юра, риба собою не представляє ніякої кулінарної цінності. Брюхо забите нафтою (все чорне). ... Як на мене, смачна тільки протушена години 4-5 з луком, морквою,... Іншими словами консерва ...
.Jeka писал(а): ... Звичайно попадається і на джиг, і на маньячки
І на воблер я в цьому році завалив десь на 2+ кг...
Кращий човен - зі шкури браконьєра, татуюваннями всередину.
Був я на минулих вихідних на р.Дністер.На вудку піймав 5 штук,вага кожного біля 1 кг(ловля була не ціленапрвлена,просто жерех перестав брати).В нас він дуже просто ловиться,на вудку на опариша,тільки опариша треба по декілька штук чіпляти-йому подобаеться пучком и бажано великий опариш.Проводка робиться по дну(він стоить у дна і кормиться теж там).Як вже писали він не рідко бере на маленькі вертушки и на джиг попадаеться.Ну в мому випадку ця ріба и на червака и на мамалигу попадаеться.В нас це пояснюють тим,що коли ловиш якусь иншу рибу и пидійшов наприклад підуст.Він поченає відганяти іншу мілку рибу и атакує все,що біля ньго пропливає,в тому числі и гачок з мамалигоу и вертушку и той же джиг.Хоч ця риба і не вирізняється кулинарними властивостями,а котлети з неї смачні(риба то попадаеться як правилоне меньше 0,5 кг).
Ну не можу змовчати, щоб не захистити кулінарні якості такої риби.
Поперше підуства найсмачніша на р.Дністер у серпні-вересні, багато риб за смаковими якостями навіть поруч не став. Підтримую кренка, що дуже смачна підуства, як оселедець, і можливо найкраща сушена риба, я особисто, вважаю, що за жирністтю навіть краща за тарань.
Поперше підуства найсмачніша на р.Дністер у серпні-вересні, багато риб за смаковими якостями навіть поруч не став. Підтримую кренка, що дуже смачна підуства, як оселедець, і можливо найкраща сушена риба, я особисто, вважаю, що за жирністтю навіть краща за тарань.
(050) 387 32 07