Держрибагентство планує запусти першу рибну біржу на Київському морі.

rib-dania1 На Київському морі Держрибагентство планує запустити першу «рибну біржу», де рибалки зможуть продавати рибу напряму і без посередників, як торговим мережам, так і пересічним громадянам-покупцям. Про це 10 лютого Голова Держрибагентства Ярема Ковалів розповів в ефірі програми «Ранок у великому місті» на телеканалі ICTV.

«Держрибагентство працює з громадськими активістами над створенням «рибної біржі» в районі Київського моря. Хочемо апробувати цей проект як пілотний, показати як це може виглядати. Після цього запровадити по всій країні» — зауважив Ковалів.

Він розповів, що практика торгівлі свіжої рибою в риболовецьких портах існує у багатьох морських країнах – кожна людина має можливість прийти до порту і придбати щойно виловлену рибу. Риболовні ринки, артелі, невеликі риболовні ресторанчики є важливою складової інфраструктури портових регіонів, а часом навіть дають додатковий поштовх для розвитку туризму в регіоні.

«Для рибалок і покупців – це додаткова зручність, адже відомо конкретне місце, де здають, продають і купують водні біоресурси. Покупцям сьогодні дуже важко знайти, де виловлюється і продається наша українська риба. В Україні, як і у всьому цивілізованому європейському світі, мають з’явитися місця, де рибалка зможе продавати, а покупець купувати свіжу, якісну, українську рибу», — заявив Ярема Ковалів.

Наразі Держрибагентство опрацьовує концепцію першої рибної біржі на Київському морі з громадськістю та запрошує до обговорення нового проекту всіх зацікавлених осіб. Пропозиції можна надавати на електронну скриньку in@darg.gov.ua

Джерело Держрибагентство